Met 40 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk hebben we heel wat te vertellen over onderhandelen - we bespreken hier onder andere actuele conflicten.

10 onderhandelingsfouten waarvan je niet wist dat je ze maakte (ja, ook jij!)


De meeste mensen onderhandelen instinctief en nemen nauwelijks de tijd om hun onderhandelingen achteraf nog eens te evalueren. Hier zijn 10 onderhandelingsfouten die veel mensen maken, zonder dat ze er erg in hebben.
geschreven door Peter Van Beeck bij 11:00

Onderhandelen met moeilijke of agressieve mensen


Vaak wordt ons gevraagd "Hoe kan ik onderhandelen als de tegenpartij zich agressief, onbeleefd of gewoon vervelend gedraagt?" We hebben 4 tips voor je die je kunnen helpen “when the going gets tough”.
geschreven door Suzanne Reijn - Managing Partner bij 11:00

Signalen tijdens onderhandelingen


Eén van de eyeopeners van onze onderhandelingstraining is het herkennen van ’signalen'. Signalen zijn kwalificerende woorden of vragen die vaak meer betekenis hebben dan ze op het eerste gezicht worden toegedicht. Vaak zijn signalen een teken van flexibiliteit of juist een teken dat het om een zeer belangrijk punt gaat. Lees de onderstaande tekst en test u kennis van signalen. Hoeveel telt u er?
geschreven door Suzanne Reijn - Managing Partner bij 11:00

Verwar Onderhandelen niet met Overtuigen


Bij de start van een training horen we vaak dat deelnemers als doelstelling hebben om nog beter te kunnen argumenteren. Ze vinden de argumenten van de andere beter of ze komen vaak zonder (goede) argumenten te zitten. Overtuigen is gebaseerd op het principe de andere in te laten zien dat jij gelijk hebt en de andere fout zit. In de praktijk komt het er vaak op neer dat er twee monologen naast mekaar worden gevoerd.
geschreven door Peter Van Beeck - Managing Partner bij 11:00

Onderhandelen voor een hoger salaris


Een onderhandelingstraining is écht de beste training die je van je baas kan krijgen. Het is namelijk de enige training waar je je hele leven wat aan hebt, in elke baan of functie en zowel zakelijk als privé. Vaak als we een training geven zijn er deelnemers die nog even ’privé’ met ons willen spreken. De meest gestelde vraag die we dan krijgen is hoe zij de onderhandelingen over een beter salaris zouden moeten insteken. We hebben vast een aantal tips:
geschreven door Suzanne Reijn - Managing Partner bij 11:00

 
 
Voer de getoonde code in:

Laatste Reacties